Dilemma!!

Hur ska jag göra nu då....   ?

Dagisbacillerna anfaller!! Jag är tjock i halsen och i bihålorna. Jag känner mig inte laddad för att träna alls. Om jag tränar och inte känner mig kry, kanske jag inte ger kroppen möjlighet att bli frisk till 22/2? Om jag inte tränar utan försöker vila mig i form, hur pass tränad kommer jag DÅ att vara 22/2?

Hm... Råd mottages tacksamt av bacillrädd dagisfröken!!

En månad kvar...

Jag har lite träningsverk efter helgen, men det känns bra. Till helgen planerar jag att åka två mil, och så ska jag åka kortare streckor under veckan. Det hade varit skönt att orka åka 3 mil en gång innan vi ska åka Kortvasan, det känns i alla fall som att jag är på god väg!

Om en månad laddar vi med grötfrukost och vallade skidor, för då är det bara några timmar kvar innan vi ska ge oss ut i spåret!

Några funderingar att söka svaren på under den sista månaden...

... finns det duschar i Mora?
... vad äter man till middag dagen innan när man är på resande fot? Medhavd matsäck kanske?
... vad händer om jag bryter av staven efter halva loppet?
... hur mycket vatten behöver jag ha med mig i midjeväskan? Dextrosol eller banan, vad ger mest energi?

Och slutligen vill jag också berätta att boendet är betalt!

Det enda led..

vi har här i inre Norrland är skidleder, vädergudarna har varit givmilda mot oss i helgen och bjudit upp till två dagar i välpreparerade spår.

Nu förstår ni jag pratade med igår att jag har förträngt gårdagen. Och det har jag, för idag var det verkligen precis tvärtemot gårdagens förutsättningar. -6 grader och nypistat, ingen snö som packades under skidorna, bra fäste och bra glid.

Jag provade 15 km slingan för första gången och trodde att jag skulle slippa uppförsåkningen, men bedrog mig då jag kom in på milspåret strax innan. Jag var RIKTIGT trött de sista 100 metrarna men kände mig nöjd och glad efter att fått ätit en banan, druckit en massa vatten och bytt till torra och rena strumpor och skor.

Hoppas vädret håller i sig! (Och att vädergudarna kastar lite kyla även över andra delar av norrland!!) Nu är det snart bara en månad kvar!

//LillSys

Vintern är ur led...

Förra helgen fick jag tillbaka tron på vintern. Natten mot lördagen sjönk temperaturen, det frös till och var flera minusgrader.  Den tidigare sjön på gräsmattan frös till och blev skridskobana åt dottern. Då är väl vintern rejält ur led när man åker skridskor på gräsmattan strax intill en snudd på bar väg??
Senare under dagen började det snöa och fortsatte så, så på söndagen hade vi en helt underbar vinterdag.

Eftersom vi såg att det förväntades bli 4 plusgrader dagen efter så "tjur-var vi ute" hela dagen, hann med skridskoskola, lek i snöhögar (det blev faktiskt ett par med så pass storlek att det gick att leka lite i dom), varm choklad ute på bron och sparkåkning.
Sen vände det...hela veckan har det varit regn och en hel hop med plusgrader, snön var borta på ett par dagar och gräsmattor och framtinade plöjda åkrar är inte direkt vad man vill se så här i mitten av januari.
SPECIELLT INTE NÄR MAN SKA TRÄNA INFÖR KORTVASAN!

Inatt och fortfarande idag fullkomligt SPÖ-regnar det. Dotra kom nyss och frågade: - Mamma, det ska väl inte bli sommar nu?! Det är bara gräsmatta här utanför fönstret. För visst ska det väl bli vår först? - Det ska bli vinter först, grrr, svarade jag.

Det ska bli spännande att se hur det blir med allt vatten nu när det ska bli kallt...igen. Inte blir det några skidspår iallafall så länge det inte kommer snö, isspår är inte mycket att åka i - om det finns några spår kvar överhuvudtaget.

Det verkar gå bättre för er andra medåkare med träningen, här vid kusten är det taskig tajming att åka lopp just den här vintern. Tur jag ska till fjällen snart, får ta tillvara på den veckan i spåren där.

Jäkla skitvinter, vad skulle jag hit till kusten att göra?

Plask on..

/Storasyster

Vallakväll med Volkswagen...

... eller Vasaloppskväll med Bilbolaget? Det rasar in reklam i lådan men jag tror jag kommer att lägga tiden på att träna istället!

Träna och träna, det regnar och är plusgrader här i Vinterstaden.

Ett tips...

... är att ta bort mascaran efter en arbetsdag innan man beger sig ut i spåret om det snöar ute. Gör man inte det, finns risken att man mer liknar en rödkindad tvättbjörn efter skidturen. Tro mig...


//Rödkindad Tvättbjörn


Vilse i mörkret!

Har frisknat till och provat vallan! I och för sig provade jag den redan i lördags eftermiddag, men spåret hade drivit igen och det fanns bara fläckvis spår och mest decimeterljup snö så jag vände och åkte hem igen. MEN, idag har jag provåkt tejpningen! Resultatet var gott och jag är nöjd. Håller det där hela vintern är det helt fantastiskt!! 

Jag testade inte bara vallan utan ett, för mig, nytt elljusspår. Det var inte det lättaste. Jag visste inte hur brant det var där det gick utför, jag visste inte hur mycket svängarna skulle svänga och jag hade ingen aning åt vilket håll jag skulle ta där spåren korsade varandra. Jag åkte två varv, sen gav jag upp. Jag ska testa spåret en gång när det är ljust, så kanske det känns bättre sedan. 

Dessutom ÄR det roligare att åka två, så jag hoppas att mitt sällskap (och han som har lite hum om och ger mig tips om skidåkningsteknik) kryar på sig snart så vi får ta en riktig långtur!  

Tips från sjuksängen...

Enligt skidspar.se är spåren i Bergeforsen fina. Hoppas ni också har underbart vinterväder idag. Hos mig singlar det lovikkavantar från himlen...


Bildbeviset

image7

På begäran kommer här bildbeviset på att vi hann med ett träningspass före all julmaten, alla medåkarna tillsammans. Det var kallt och isigt och otroligt bakhalt, den valla vi hade smetat på fanns det inte ett spår av när vi var tillbaka. Det skavde vi nog av redan på 50 meters rakan innan alla uppförsbackarna misstänker jag. Vad vi slet uppför, jag som inte åkt skidor på sådär 10 år höll på att ge upp några gånger innan vi var uppe. Herrn med vallatejparna klev så raskt uppför medan vi jäntongar slant omkring längre ner. Men när vi kom upp på myrarna var det helt underbart och riktigt spännande när vi skulle ner igen, HEJ vad det gick och OJ vad jag fick mjölksyra när jag plogade.

Nu verkar det kunna bli vinter även här vid kusten, det snöar på och fortsätter det så kan det nog bli spår snart. Det gäller att bli frisk först bara, för jag är rejält förkyld. Läste som hastigast nåt om majs och bajs som lillasyster skrivit, verkar som hon inte är helt kry själv.

Tills nästa pass så kanske det är skidåkning på TV att "träna" till.


Snörvel on!

/Storasyster

Snor, snörvel och host...

Jag såg en reklamskylt i morse. På den var det en bild på en majskolv, en panda och ytterligare något jag inte kommer ihåg. Det var också en bild på en nässprej, och brevid bilderna stod Padda, bajs och Nezeril. Det är ungefär i det tillståndet jag befinner mig just nu och jag vet varför!

Förkylningen beror inte på att det är rätt i tiden. Det beror heller inte på att hela familjen träffades för att utbyta baciller under julhelgen. Kyla och blåst är heller ingen anledning till att jag är däckad. Nej, den enkla förklaringen är att jag har köpt vallatejp och satt på skidorna. Natten efter slog febern till och skidorna står således fortfarande oprovade utanför ytterdörren.

Skit! Men vänta ni, till helgen är jag frisk och kry och planerar en två-mils tur i skidspåret!

Efter helgernas alla arbetspass på det stillasittande jobbet har jag lustläst gamla resultat från olika Vasalopp. Vad tror ni vi ska satsa på?

Fick för övrigt både tuppskinn och tårar i ögonen igår när Charlotte Kalla utklassade världseliten i NoveMesto!

RSS 2.0