Vintern är ur led...

Förra helgen fick jag tillbaka tron på vintern. Natten mot lördagen sjönk temperaturen, det frös till och var flera minusgrader.  Den tidigare sjön på gräsmattan frös till och blev skridskobana åt dottern. Då är väl vintern rejält ur led när man åker skridskor på gräsmattan strax intill en snudd på bar väg??
Senare under dagen började det snöa och fortsatte så, så på söndagen hade vi en helt underbar vinterdag.

Eftersom vi såg att det förväntades bli 4 plusgrader dagen efter så "tjur-var vi ute" hela dagen, hann med skridskoskola, lek i snöhögar (det blev faktiskt ett par med så pass storlek att det gick att leka lite i dom), varm choklad ute på bron och sparkåkning.
Sen vände det...hela veckan har det varit regn och en hel hop med plusgrader, snön var borta på ett par dagar och gräsmattor och framtinade plöjda åkrar är inte direkt vad man vill se så här i mitten av januari.
SPECIELLT INTE NÄR MAN SKA TRÄNA INFÖR KORTVASAN!

Inatt och fortfarande idag fullkomligt SPÖ-regnar det. Dotra kom nyss och frågade: - Mamma, det ska väl inte bli sommar nu?! Det är bara gräsmatta här utanför fönstret. För visst ska det väl bli vår först? - Det ska bli vinter först, grrr, svarade jag.

Det ska bli spännande att se hur det blir med allt vatten nu när det ska bli kallt...igen. Inte blir det några skidspår iallafall så länge det inte kommer snö, isspår är inte mycket att åka i - om det finns några spår kvar överhuvudtaget.

Det verkar gå bättre för er andra medåkare med träningen, här vid kusten är det taskig tajming att åka lopp just den här vintern. Tur jag ska till fjällen snart, får ta tillvara på den veckan i spåren där.

Jäkla skitvinter, vad skulle jag hit till kusten att göra?

Plask on..

/Storasyster

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0