Halsriv och Simfötter

Jahapp, här ligger jag och latar mig.. :) Känner ingen större oro för det, för jag tror jag har motat Olle i grind. Örvärk och halsont och skallebank har gjort att jag har spenderat större delen av veckan i soffan, men nu börjar det kännas som att jag är på hugget igen!

21 dagar kvar..!

Har också anmält mig till www.vansbrosimningen.se nu, väntar med spänning på att se hur jag ser ut när jag är insmord i vaselin, eller inte...

C-vitaminer, handsprit och esberitox!

Varför, varför, VARFÖR kan inte sjuka människor hålla sig hemma?? VARFÖR ska de släpa sig till jobbet, hosta och nysa och snora och smittas?? Ok att ungarna är gående smitthärdar, men när inte ens de vuxna kan hålla bacillerna borta (hemma!) då blir jag irriterad och faktiskt arg! Nej, tacka gudarna för c-vitaminer, esberitox och handsprit! Blir jag sjuk nu då vet jag inte vad jag tar mig till, då blir jag helt jäkla galen!!

Träningsläget ligger till som följer, 15 kilometers-slingan avverkades i lördags innan migränen slog till. I söndags tvingade jag mig 3 varv i ett isigt och bakhalt elljusspår med många FAN ekandes mellan granarna.

Just nu ligger jag och funderar över om det ska bli en runda i kväll eller om jag ska lata mig... På torsdag blir det en tisdagsrunda, ja, det beror på löneutbetalningar och månadsbokslut. (Konstigt?) Till helgen blir det antingen 20 km i de gamla vanliga spåret eller en träningslägerstur till www.valadalen.se där det utlovas härliga turer. Vi får väl se!

Återkommer oavsett!Idag är det -

Ja, äntligen visar termometern graderna på rätt sida av 0, dvs minussidan! Första tisdagsrundan blev lite misslyckad, när vi kom till spåret och skidorna satt på visade det sig att det var mer eller mindre oåkbart. En bred skridskobana med två fd spår i!

För att vi skulle få lite luft bestämde vi oss för att ta en promenad, vilket höll på att sluta med fler skador än storasysters när jag halkade och blev räddad i sista stund av min motionärkompis. Tisdagsrundan blev till slut lätt spankulerande på så platt backe som möjligt... Vi blev vädrade i alla fall!

Men, som sagt, idag är det minus på termometern!

Hopp om knäet...

Knäet blev bara sämre och sämre in på den andra veckan efter vurpan och i onsdags ringde jag vårdcentralen och bokade tid hos läkaren. Har aldrig gjort illa nåt knä tidigare så man vet inget om de olika delarna och vad som känns. Hade en varm svullnad så jag förstod iallafall att det var nåt inflammationsaktigt.

Doktorn klämde och böjde och vred och grejade och sa att inget var iallafall trasigt. Mer som en stukning och det hade blivit inflammation i ett ligamentfäste nedanför knäskålen. så jag gick antiinflammatoriska piller med mig hem och skulle gå som vanligt med benet.

Efter bara ett par timmar skojade jag och sa att det är ju otroligt, bara jag träffade läkaren så kändes det mycket bättre sen. När jag kom hem och maken såg vad jag fått sa han att hans kompis får såna för migrän. Jag läste bipacksedel och såg att det även är för smärta och att man kan behöva undvika bilkörining, inte undra på att smärtan var väck. Grannen sa dessutom att man får såna när man ska föda barn och DÅ förstår jag att mitt knä känns bra.

Nu, snart en vecka senare, känns det riktigt bra så jag ska börja röra på mig lite mer. Men jag ska vara riktigt försiktig i början så det inte blir nåt tok.

Hur blir det annars med fjällturer och annat som benen ska användas till i år?


/Anna 


Vem har braskat när Januari slaskar?

Det kan man ju undra, för det känns inte som något direkt skidåkarväder när det är 5 varma grader och regnet öser ner...

Skidspåren har dock klarat sig relativt bra, hur de ser ut idag vet jag inte och inte tänker jag ta reda på det heller. I morgon ska jag och tjejvasaåkaren ut på vår första av 5 tisdagsrundor så vi får väl se. Milen jag åkte igår blev någon form av mellanting mellan skate, sidohalk och tvärhugg på skräpet stormen hade blåst ner i spåret. Då var det inte direkt kul att åka skidor...

Nya friska tag och vinterväder med minusgrader, det är precis vad jag behöver nu! De nya stavarna gick för övrigt mycket bra, mycket nöjd med dom!

Gott Nytt År

Ja, då var det nytt år då. Nytt år och nya mål. December har bjudit på både magsjuka och förkylning, vilket är bra eftersom det är klart nu.

Mitt största mål är att jag ska nå en vikt där jag mår bra och trivs med mig själv. Vad vågen ska stå på vet jag inte, jag börjar med att må bra och trivas! (Ja inte trivas för mycket, alla vet vi ju vad som händer med vikten när man trivs för bra...)
Mitt närmsta mål är Kortvasan förståss. Några rundor i elljusspåret har det blivit och faktiskt en runda med pannlampa vilket var en upplevelse i sig. Inga brutna ben, skidor eller stavar. Jag har min tid att slå sedan förra året och jag vet att det enda sättet jag kan göra det är att träna mer!

Mitt mest gruvensamma mål är att cykla 9 mil, Tjejvättern. 155 dagar kvar och jag som hatar att cykla. Det blir nog bra det med!

Storasyster! Var ska våra kängor styra kosan i sommar? Minst två tältnätter bör det vara!

Det är med spänning jag ser fram emot ett nytt helt outforskat år!

RSS 2.0