Ligger i....

Jag ligger i soffan och min träning ligger i träda. Halsen gör ont och så fort jag går ett endaste steg börjar kallsvetten rinna på ryggen. NU vill jag bli frisk och kry istället, jag har inte riktigt tid med det här!

Det märks att jag bor i en stad som är känd för skidsportare. I morse när jag spatserade efter gångvägen från min lilla ö in till staden mötte jag ett helt gäng rullskidåkare och blev omåkt av en annan, ingen ovanlig syn. Det rycker lite i stavarmarna, det är SÅ lockande att åka! Lite snö kom det idag, men den regnade bort under eftermiddagen och det enda som kan tyda på dagens väder just nu är det slask som ligger kvar lite här och var.

Enligt väderprognoserna ska det dock bli snö i november. Då blir det ett "träningsläger" för oss systrar på något närliggande fjäll! Kommer ingen snö, finns fjällen ändå och stavgång är ju träning det med! Vi får valla skorna istället för skidorna....

Nu ska lillasyster fortsätta ligga i soffan tills jag är frisk!

Smal? Pyttsan!!

Det känns som ett hån att logga in på en sida som heter systrarnasmal. Min storasyster har varit fantastiskt duktig, hon har snart gått ner 10 kilo och hon har fått en jättefin kropp.
För mig är det dock långt kvar...  Jag är helt suverän på att småäta, något jag jobbat med att inte göra de sista veckorna. En liten gnutta resultat ger mig peppning så nu är det tanke bakom det mesta jag stoppar i munnen och grötfrukost varenda dag!

Efter en vecka som vikarie på skolan har jag dragit på mig en förkylning. Ingen träning alltså men jag har varit ute och promenerat vackra promenader i den dimhöljda staden varenda dag för att få frisk luft.

Nu vill jag att jag ska vara pigg och frisk och redo för att springa många många kilometer!

Jogg On!


Nedslagen

Jag vet att jag behöver gå ner minst 10 och helst 15 kg. Jag vet också att jag inte har den bästa konditionen av alla. Det är liksom ingen nyhet för mig! Jag vet också precis hur jag ska nå dit, problemet sitter dock i min karaktär...

Igår var jag på den årliga hälsokontrollen på jobbet. Jag var fullkomligt nedslagen och gråtfärdig innan jag lyckades komma därifrån. Jag blev jämfört med sköterskans överviktige man som gått ner 7 kg sedan han slutat äta korvsnuttar i tv-soffan, och med hennes överviktiga dotter som ser mycket piggare ut efter hon slutat att äta chokladkakor på jobbet varenda dag. Jag fick också tipset att sluta äta vitt bröd och att röra mig mer. När jag sa att jag försöker gå ut minst tre gånger i veckan tittade hon bara lite skeptiskt på mig.

Usch!!

En bra sak, är att jag hittade det skidställ jag har siktat in mig på, Craft Women Flow Set, på min sportaffär. Det goda i historien är att det var fjolårets modell som reas till det lämpliga studentpriset 950:- istället för ordinarie 1700:-. Numer ligger ett ställ med vit och ljusblå jacka och svarta byxor bakom disken och väntar på att jag ska komma dit på måndag eftermiddag och hämta hem det.

En annan bra sak, är att det snöar hos mig och att marken har varit vit sedan i torsdags kväll. Med lite tur går det snart att åka på i konstsnöspåren!!

Ski On!!


Lillasyster

Det är helt underbart väder ute, +1 grad och soluppgången har gjort himlen rosa på morgonkvisten. Jag borde ha varit ute på morgonpromenad, men nackspärr (efter att jag somnade på soffan) och den där välbekanta stickande känslan i halsen har gjort att jag bestämt mig för att stanna inne. Jag får helt enkelt titta på den vackra morgonen genom mitt fönster.

Ingen åtgärd på barbapappakroppen alltså. Inte idag i alla fall.


Hur är det med dig, storasyster?


Ingen Beach 2007...

Nej, det blev inte direkt någon Beach 2007. Storasyster har jobbat på bra och skaffat sig en snygg figur. Lillasysters figur liknar mest en barbapappadockas....  

För att komma någonstans i livet behövs mål att arbeta mot. Nu har vi skaffat oss ett mål. Inte bara ett "åh-vad-det-vore-skönt-att-gå-ner-några-kilon"-mål, inte heller ett "nej-nu-blir-det-krafttag!!(i-en-vecka)"-mål.

Vi har anmält oss till Kortvasan! 3 mil på skidor i fädners spår. För att kunna åka de tre milen behöver vi träna, vi behöver få en grundkondition och styrka i våra armar. Vi måste ta oss i kragen och se till att vi klarar det mål vi har satt upp.

Kul, ska det bli!

//Lillasyster

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0