Skidåkning och Skidklubb

Igår testades nya skidorna och pjäxorna. Resultatet var gott, mycket gott! Första km var bakhal men när jag väl kom underfund med att jag behöver trampa ner foten som ska ta i så gick det mycket bättre. Riktigt roligt var det och de 10 km kändes inte fullt lika långa som sist!

Kan också meddela att jag numer är medlem i Skidklubb, mest för att spårkortet blev billigare med medlemskapet.

//LillSys

Vilken färg ska du ha på din mössa?

Nu har ett problem uppstått. Det är tur att storasyster inte bara är äldre utan också några cm längre för nu kommer det bli problem att veta vem som är vem (och vems saker som är vems...).

Jag har nämligen varit och provat ut skidor idag, hoppas att de inte är lika långa och att pjäxorna inte har samma storlek som de storasyster köpte för då är de väldigt lika!

Men, det var mycket sköna skidskor och utrustningen ska provköras i helgen! Jippie!!

//LillSys

Skidspår

Har ni varit inne på www.skidspar.se och sökt fram spår/anläggningar? Superbra, nu har jag sparat ner spårkartan så jag vet vart jag ska hoppa på spårsystemet. Bara snön kommer så har jag bara ca 100 meter ner till spåret, sen är det inte långt bort till stadion.

Japp, har varit duktig ikväll. Idag var det dags för en löprunda igen, utrustad med reflexväst och ficklampa gav jag mig ut i tjockdimman. Hittade hem igen och det kändes riktigt bra. Så nu, efter dusch och ett stort lass med fisk&pärer, blir jag nog kvar här i soffan. Med gott samvete :)

Slapp on...

Smal? Mål?

Du, allra käraste syster, som hittat på bloggnamnet...vad betyder det egentligen? Var det bara Systrarna Smal rätt och slätt? Eller är det samtidigt som mamma trodde, Systrarnas Mål (Mal på internationellska)? För det är ju rätt finurligt, målet är att bli smal - samtidigt som det kan vara vilket mål som helst. Till exempel att klara Kortvasan.

Är du så finurlig eller bara blev det så?

Finurla on...

Söndagsrunda

Nu känns det som jag är på gång! Har precis varit ute på en gång-/joggingrunda, gick först ca 3,5 km som uppvärmning och sen sprang jag 1,5 km på slutet. Gick faktiskt riktigt bra! Joggade inte fort, med korta steg, och det var inte uppför. Det gäller att välja runda för "psyket", så det känns som att man orkar med. Nu är jag jätteglad att det gick så bra, att jag står upprätt och inte ligger kräkandes ute på bron. Sen är det bara att öka på rundorna allt eftersom konditionen blir bättre. Har tänkt varva med motionscykel (när den är inköpt) och styrketräning i väntan på att det ska bli mer spår och preppade spår. Här ute vid kusten ligger vi lite efter fjälltrakterna.

Har tänkt boka in varannan kväll för dessa rundor, har inte stämt av med maken än men han undrade igår om jag inte ska börja träna snart eller om han ska dra mig runt Kortvasan med Jeepen så det borde inte vara några problem att få ihop det.

Skidorna står i hallen och väntar, hämtade dom igår färdigmonterade. Nu är jag jätteladdad och vill att det ska bli före!

image4

Senare idag ska vi på 4-årskalas. Visst har jag väl gjort mig förtjänt av en massa tårta idag va?

Jogg on...

PREMIÄR!!!

Äntligen skidpremiär! Vi valde 10 kilometersslingan och kommer att ha träningsverk i morgon (läs idag, eftersom det inte gick att publicera inlägg igår... ). Varenda muskelvärk är jag glad över, det var otroligt fina spår och vädret var perfekt. 


Nu vet jag vilka muskler jag behöver träna....


Jag visst gör det...

Även om det här vid kusten är mer blött än snö, men det ser iallafall ut som snö i luften.
Har varit på shoppingrunda ikväll, så nu är utrustningen klart. Det blev Fischerskidor, SC classic och Salomon   Vitane pjäxor. Utgick från skönaste pjäxorna, kändes riktigt bra. Köpte även skidkläder, det blev Craft flow för mig med.


Ski on!


Ja, se det SNÖAR!

Äntligen kommer snön, det dalar vita fina flingor över landskapet. Marken är sedan i morse helvit och jag hoppas att det finns något uppkört skidspår inför helgen. Jag är så lyckligt lottad, så jag har både fjäll, skidorter och konstsnö inom räckhåll.

Det vore verkligen jättekul att få spänna laggen under fötterna och skida fram i spåren.

Ski on!

Äntligen!!

Halsen gör inte ont längre, jag kan hålla för näsan och blåsa och det tar inte emot i öronen. Jag är alltså frisk!!

Morgonen har inletts med en stavgångsrunda, tyvärr vet jag inte hur långt men 5 km bör det ha varit. Den finfina funktionen som inte brukar krångla får jag inte att funka, den där på Iform där det går att rita upp sin runda och så räknar datorn på ett finurligt vis ut precis hur långt man motionerat.

Rundan gick bra, jag tog det lugnt men blev svettig. Det var lite halt på vissa ställen så både jag och stavarna slant men så länge varken jag eller utrustningen går sönder så...

Nu är det dags för morgongröten, sen skolarbete!

Vår medåkare

Redan i början av oktober var han på hugget, men han har missuppfattat det där med barmarksträning

image2

Snabb!

Yess,  idag blev det 2 rejäla våfflor med sylt till lunch. Endast supersnabba kolhydrater, svisch!
Jaha....OK.....är man bara snabb i 5 minuter? Och sen bara fet och lat?

Oops...snopet.

Storasyster anmäler sig

Här skrivs det flitigt ser jag, lillasyster har tagit täten och så blir det väl med skidåkningen också. Ja, visst har jag gått ner lite i vikt under hösten - men det blir man väl ingen framgångsrik vasalöpare på? Den lilla systern har åkt åtskilliga mil i motionsspåren de senaste åren, jag har mest hasat runt här hemma. Förutom ett varv i elljusspåret på lånade lagg för 11 år sen har jag inte åkt på längden sen högstadiet och det var ju inte igår. Det är väl kanske som att cykla, men jag ber till högre makter om en tidigt skidsäsong så jag har tid att finslipa den grymma tekniken. Och det där med vallning behöver jag nog förtränga tror jag, det måste man väl ha högskolepoäng för att fixa?!

Måste ut och leta lämplig utrustning, den enda jag har är ett par stavar som jag fick i födelsedagspresent i midsommartid. Dom hamnade i nåt hörn då så jag måste nog ta och försöka hitta igen dem. Träningskläder behövs också, jag ska nog ta och skaffa mig en Swixmössa - det ser proffsigt ut.

Barmarksträning? Ja, barmark är det ju och träningen behöver jag nog sparka igång ordentligt. Rullskidor vore ju nåt, om jag inte tyckte att det verkar så otroligt farligt. Jag tror faktiskt att jag skulle slå ihjäl mig, helt allvarligt. Först slå ihjäl mig och sen bli överkörd av en bil.

Nä, innan snön kommer på allvar får det bli motionscykel och styrketräning. Sen har jag hört att det är viktigt med mental träning, det är ju iallafal inte fysiskt ansträngande så det låter ju rätt bra. Kan man flumma sig till framgång i Kortvasan?

Jag käkar iallafall havregrynsgröt varje morgon så....HEY, Ingenting är omöjligt!!

/SS

RSS 2.0